maandag 9 maart 2015

Huis verkopen? Stylen!

Stel je gaat solliciteren voor je droombaan. Wat doe je, schrijf je een kladje aan het bedrijf, of laat je de spelfouten uit je keurig getypte brief halen? Ga je in je kluskleren op gesprek of trek je je beste kleren aan en kam je je haren netjes? Kortom, presenteer je je op je best of maakt het je niet zoveel uit. En het salaris, ach, wat een gek er voor geeft toch?
extra slaapplek
Voor de meeste mensen niet zo'n lastige keuze, als je al wordt uitgenodigd voor een gesprek (want er zijn nog zoveel andere sollicitanten), dan wil je wel zo'n indruk maken, dat je snel wordt aangenomen en nog een topsalaris krijgt ook.

Wat heeft dit verhaal te maken met interieur? Nou, de gemene deler is presentatie. Want voor een woning geldt precies hetzelfde.
Stel, je wilt je huis verkopen. Wat doe je, laat je de boel de boel en klik je zelf wat foto's met je telefoon of ruim je je huis op en laat je een professional de foto's maken? Kortom, presenteer je je huis op z'n best of maakt een paar duizend euro meer opbrengst je niet zoveel uit?

extra slaapplek
Dit lijkt een inkopper, maar veel mensen denken niet zo na over de presentatie van hun woning. En dat is bijzonder, want de concurrentie is groot. De economie krabbelt dan wel langzaam weer een beetje op, maar er staan zoveel huizen te koop en de prijzen zijn zo laag. Je moet dus flink je best doen om je te onderscheiden met je woning en er een mooie prijs voor te krijgen. Want zeg nou zelf, het is toch wel fijn om je huis snel te verkopen voor veel geld, zodat je je nieuwe droomhuis kan gaan inrichten en bewonen?

En hoera, er is een hele gemakkelijke oplossing, het kost niets en het heet: VERKOOPSTYLING! Natuurlijk woon je op een fijne plek met je eigen spulletjes, maar zoals bekend, smaken verschillen en de uitdaging is nou juist om aan zoveel mogelijk mensen te laten zien dat jouw huis ook hun thuis kan zijn. Dat is best wel lastig, hoe doe je dat en hoe houd je het dan ook voor jezelf fijn zolang je nog in het huis woont?
De verkoopstyliste kan het als geen ander, die kijkt door de ogen van een hele brede doelgroep naar jouw woning en maakt er iets moois van, voor je kijkers, maar ook voor jou. En het kost inderdaad niets, want het geld dat je investeert in verkoopstyling, verdien je meer dan terug. Woningen die ingericht worden door een verkoopstylist, worden sneller verkocht en tegen een hogere prijs. En dat is precies de bedoeling toch?

In dit blog een paar voorbeeldjes van woningen die door een verkoopstylist zijn gestyled. Een paar tips:
1. Schilder en saus veel wit
2. Less is more, dus opruimen (scheelt ook weer bij de verhuizing)
3. Zoek op zolder, bij de kringloop of bij de verkoopstylist naar wat leuke meubels of accessoires of knap je eigen spullen op
4. Creƫer veel slaapplekken (geen kantoorruimtes of rommelkamers!)

De woningen uit het voorbeeld zijn binnen 3 maanden verkocht voor een goede prijs. Dus laat je adviseren door een verkoopstylist, al vanaf 65 euro. Check www.des-ing.nl en bel of mail mij.

keuken 1 voor

keuken 1 na

kamer 1 voor

kamer 1 na

kamer 2 voor
kamer 2 na

Geen opmerkingen:

Een reactie posten