woensdag 25 februari 2015

Voorjaar deel 2: Kleur in huis


Magnolia

En, is het gelukt? Huis lekker opgeruimd en licht en wit gemaakt? Misschien met een vleugje zwart? Fijn is dat he? Als je geen idee hebt waar ik het over heb, lees dan nog even Voorjaar deel 1, mijn vorige blog. 

En ook al regent het misschien nu, je krijgt toch al een lekker voorjaarsgevoel. Ik haalde gisteren eindelijk een magnoliatak in huis. Kan niet wachten tot ie bloeit. Sowieso fijn om wat groen in huis te halen (tulpen, cactus, aloevera...), zolang het buiten nog kaal is.

Dus nu heb je netjes, wit, zwart en een beetje groen en er mist wat: Kleur! Knallen met felle of fluor kleuren mag natuurlijk altijd (maar weet less is more!), maar heb je wat moeite met kleuren kies dan voor pasteltinten of 1 opvallende eyecatcher. Met pastels houdt je het licht en rustig, maar geef je net wat meer warmte aan je interieur.


Je kunt natuurlijk een hele wand sauzen in zachtblauw of poederroze, je verft hem zo weer een andere kleur als je het zat bent. Maar wil je het gewoon eens uitproberen, dan kun je ook een dunne wandplaat kopen (bouwmarkt) en deze in een lichte tint sauzen. Je kunt deze gewoon tegen de muur zetten en verplaatsen als je wilt (zie foto).

Ik kan me voorstellen dan je niet meteen een bank, stoel of kast in pasteltinten koopt, dus laat de pasteltinten terugkomen in je accessoires, bv. in kussens, wanddecoratie, manden en plaids. Een heel simpel en voordelig is het gebruik van pompoms en washitape of spuit een oude vaas met spuitverf in je favoriete pasteltint. Succes gegarandeerd!
Heb je (donker)grijs in je interieur? Pastel- en wittinten komen helemaal mooi uit voor of op een grijze muur of bank.

Mocht je na deze twee voorjaarsblogs zin hebben in een vernieuwd interieur, maar kom je er nog niet uit, stuur mij dan even een foto, dan geef ik je advies.
Simpel: een paar pompoms
Pastel en donkergrijs
Muurplaten in pastel
grijsblauwe muur met kleine eyecatchers
Details

Grijs en pastel


Eyecatcher in fluorroze
Licht pastel met roze accent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten