maandag 6 juli 2015

Vakantie in eigen tuin


je tent in de tuin, stylen met vloerkleden en accessoires

Het is voor veel mensen zomervakantie. Je mag zeker niet klagen over het weer, want met deze temperaturen waan je je in het verre, warme buitenland, ook als je in Nederland bent. Waarom dan de Nederlandse grenzen overgaan? Waarom niet gewoon vakantie in eigen land, sterker nog, waarom niet in eigen tuin? 
In de krant las ik dat dit jaar maar liefst 40% van de Nederlanders niet op vakantie gaat, om uiteenlopende redenen, maar de belangrijkste is geld. In Nederland op vakantie gaan is natuurlijk ook niet supergoedkoop, dus rest een heleboel mensen de vakantie thuis door te brengen. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal geen straf te zijn. Sterker nog, tel je zegeningen, je hoeft niet urenlang in een krap vliegtuig te zitten of in je auto, je kunt gewoon Nederlands blijven spreken en je hoeft niet bang te zijn om iets te vergeten, je kunt het zo pakken. Bovendien heb je zo je privestrand, privebioscoop en privezwembad.

Voor mij is een andere reden om naar een andere plek te vertrekken mijn onverzadigbare drang om nieuwe indrukken op te doen, nieuwe culturen te leren kennen en om mijn werk even achter te laten, want mijn huis is mijn kantoor. En na onze buitenlandvakantie heb ik eigenlijk zin om dat vakantiegevoel nog even vast te houden. Aan het weer zal het niet liggen en in dit blog laat ik zien dat je gewoon heerlijk vakantie kunt vieren in je eigen achtertuin, of zelfs op je balkon. Het leuke is, dat dit met weinig tot geen budget kan, de hele zomer lang, ook als je overdag gewoon naar je werk gaat...

PS: ik kom met alle liefde je tuin of balkon omtoveren tot vakantieverblijf, wil ik wel een nachtje proefslapen


niet alleen voor de kids zo'n gepimpte oude caravan
hangbed van pallets


je eigen bioscoop
'zwembad' of gewoon badderen in een oude zinken badkuip
hangmat op je balkon of veranda


privestrand


Bali in de zinken teil
DIY tent: alleen een touw en wat kleden of een klamboe
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten