donderdag 19 februari 2015

Voorjaar deel 1: zwart en wit

grid
Het is voorjaar! Ook al is het nog koud, de zon warmt ons langzaam weer op en de vogeltjes zijn druk bezig met hun nestjes. Hoog tijd dus om onze eigen nestjes lekker op te frissen voor een lange en lekker warme lente en zomer. Natuurlijk beginnen met een grote voorjaarsschoonmaak. Dat klinkt vervelend, maar het voelt zo fijn. Alle winterspullen opbergen, overbodige zaken weggooien of verkopen op Marktplaats en dan schoonmaken. Veel op te ruimen? Gebruik mooie manden, opbergdozen of paperbags. Bijvoorbeeld die van Tellkiddo of Lego (zie foto). Ik gebruik ze overal voor: oud papier, tijdschriften, knuffeldieren en speelgoed. Gaat het al kriebelen? Mooi, nog even doorzetten, want er mag ook geklust worden. De tuin komt later wel, maar in huis is het fijn om her en der even met de sausroller over de muren te gaan. Heb je nog oude meubeltjes, soms is het leuk om ze mooi oud te laten, maar een likje verf en een paar nieuwe knopjes of leertjes kan ook
 wonderen doen. Wit maakt je huis niet alleen frisser, maar laat het ook groter lijken. Je kunt ook verschillende wittinten bij elkaar gebruiken. En het is een klassieker, maar de combinatie wit en zwart blijft altijd goed. Het maakt een woning fris, strak, ruimtelijk, maar toch gezellig. Het zwart kun je terug laten komen in de details. Op de foto's wat voorbeeldjes zoals zwartwitfoto's (getoonde van Amutnadesde via des-ing.nl), kussen met verenprint of grid en echte veren. Feestje? Kan ook in zwartwit als je niet zo van kleur houdt, ben zelf momenteel nogal fan van Batman (en de jongens noodgedwongen dus ook). Binnenkort in de webshop meer leuke batmanitems. 

Bij voorjaar horen natuurlijk ook kleuren, in deel 2 daar meer over. Tip voor nu: koop alvast een mooie magnoliatak, wordt je heel vrolijk van. Ondertussen hulp of advies nodig bij je voorjaarsmakeover? Stuur me even een berichtje. 
Paperbags

Legoblokken

details: rietjes, scharen en pompoms
afbeelding Villa Madelief (www.villamadelief.nl)

feest

veren


foto's Amutnadesde

foto's en veren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten