dinsdag 25 november 2014

I love black!


Nee, dit heeft niets met de pietendiscussie te maken en ik heb ook geen gekleurde minnaar, het is weer tijd voor een interieur(achtig) blog. En hoewel ik ook van kleur houdt, ben ik de laatste tijd erg van zwart en wit. Na maanden schuimbekkend naar het zwarte bestek van Sissyboy te hebben gekeken, kon ik het eindelijk met een fikse korting aanschaffen, een vervroegd Sinterklaascadeautje zullen we maar zeggen. En dus werd het tijd voor een dinertje met vrienden. Via datumprikker wisten wij met zijn allen een avond te plannen (ja, zo erg is het gesteld met onze generatie) en ik begon aan de voorbereidingen. Ik ging op zoek naar allerhande gerechten in zwart en wit. 'Het wordt toch geen themafeestje he', sprak mijn (witte) lief geĆ«rgerd. 'Nee hoor, ik vraag onze vrienden niet in zwart met witte kleding te komen', antwoordde ik, terwijl ik al wist dat ik verder alles in zwart en wit ging doen. 

Ik kookte, naar mijn beperkte keukenvermogen, de sterren van de hemel, met zwarte sushi, witte soepen en sauzen, zwarte pasta en een wit bolletje ijs met zwarte koekjes. Maar, zoals al eerder geblogd, het tafeldekken is natuurlijk het leukst. Dus de kids extra vroeg naar bed, zodat ik voldoende tijd had voor de tafelstyling en bijbehorende fotosessie. Het was een heel gezellige avond. 


The day after. Of het nou aan mijn eetkunsten lag, of aan een overdosis zwartwit, de helft van mijn gezin lag de volgende dag in de lappenmand. Een goed moment voor een zwartwit moeder/zoon weekend. Te beginnen met wat styling in de kinderkamers. En zeg nou zelf, hij heeft (met een beetje hulp van mama) best talent toch? 


Als beloning samen eropuit naar Flavourites live in Amsterdam en naar Seinfestijn in Haarlem (verzameling van allemaal leuke webwinkels). Ook hier weer veel inspiratie en vooral heel gezellig samen winkeltjes kijken en foto's maken. We hebben ons nog ingehouden, maar kan niet wachten tot ik mijn eigen webwinkel straks ga uitbreiden. Niet alleen met zwartwit, beloofd. 


2 opmerkingen:

  1. Absoluut een prachtige tafelstyling ! Knap ook dat je het dan zo terug hebt kunnen laten komen in het eten! Wat waren de reacties van de gasten? Bedankt voor de inspiratie, misschien ga ik zoiets binnenkort ook proberen voor het vriendenweekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hartelijk dank voor het compliment Bomans. De gasten waren enthousiast gelukkig! Succes met het vriendenweekend, altijd welkom om tips te vragen.

      Verwijderen